Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska livsmedel

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
Indikator SDG. 12. 3

Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Nationellt inriktningsmål
Regeringens inriktningsmål är att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska utgöras av certifierade ekologiska produkter år 2030.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet

Rad-id Område Senaste värdet (%) Datum

0

Falkenberg

 30

2022

1

Alla kommuner (ovägt medel)

 29

2022

2

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

 24

2022

3

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

 24

2022

Datakälla: Ekomatcentrum via Kolada
Uppdaterad: 2025-03-31