Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska livsmedel

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
Indikator SDG. 12. 3

Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Nationellt inriktningsmål
Regeringens inriktningsmål är att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska utgöras av certifierade ekologiska produkter år 2030.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet

Rad-id Mätområde Datum Värde (%)

0

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2005

0

1

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2010

9

2

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2011

11

3

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2012

14

4

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2013

18

5

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2014

23

6

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2015

24

7

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2016

25

8

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2017

33

9

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2018

36

10

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2019

34

11

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2020

25

12

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2021

27

13

Hallands läns kommuner (ovägt medel)

2022

24

Uppdaterad: 2024-10-14