Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska livsmedel

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
Indikator SDG. 12. 3

Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Nationellt inriktningsmål
Regeringens inriktningsmål är att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska utgöras av certifierade ekologiska produkter år 2030.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet

Rad-id Mätområde Datum Värde (%)

0

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2005

4

1

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2010

11

2

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2011

13

3

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2012

13

4

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2013

17

5

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2014

22

6

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2015

24

7

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2016

26

8

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2017

27

9

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2018

27

10

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2019

27

11

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2020

27

12

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2021

25

13

Mindre stad/tätort (ovägt medel)

2022

24

Uppdaterad: 2024-10-14